همزمان رست،در این روش ابتدا تمامی قهوه ها را بصورت قهوه سبز با یکدیگر ترکیب میکنیم و سپس وارد دستگاه رستر شده و عملیات برشته کاری انجام میشود که به بررسی هرچه دقیق تر این موضوع و بکارگیری این روش در کارخانه قهوه کاریزما میپردازیم.
از مزایا میکس های همزمان رست میتوان به رست یکنواخت و یک دست همه دانه ها ، کیفیت بسیار بالاتر و همیشه ثابت محصول ، آسان شدن کار برای باریستا ، جلوه ظاهری زیبا ، کالیبره کردن راحت تر ، مناسب بودن میزان کرما و حفظ آروما و پیچیدگی های ذاتی قهوه و… اشاره کرد.
آیا همه دانه های قهوه را میتوان بصورت همزمان رست تولید کرد ؟؟
در جواب باید بگوییم خیر . باید بدانید هر دانه ای پروفایل خاص خود را دارد و دارای ضخامت پوسته ضخیم یا نازک و درصد رطوبت متفاوتی است و در دمای بخصوص و مدت زمان مشخصی باید در دستگاه رست قرار بگیرد.
در کاریزما با استفاده از بروزترین دستگاه های پوسته سنج ، رطوبت سنج و روش های نوینی که برای اولین بار در ایران به دست نیروهای مجرب شرکت فرآوری قهوه کاریزما عملی شده است و تولید بیش از ۱۰ محصول بصورت همزمان رست از ثمرات تلاش های کاریزما برای بهبود بخشیدن به سطح کیفی محصولات قهوه در ایران میباشد.
ترکیب کردن قهوه یا blending چیست
ترکیب کردن قهوه یا Blending همان میکس کردن دانه های قهوه میباشد که این کار برای کامل تر کردن و تشکیل عطر و طعمی منحصر به فرد انجام میشود و میتوان گفت برای بهتر کردن عطر و طعم قهوه دست به ترکیب کردن دانه های قهوه میزنیم و همچنین باید دانست که ترکیب کردن قهوه اصلا کار آسانی نیست !!!
اگر تصور میکنید که خیلی سریع میتوانید میکس کردن قهوه را بیاموزید باید گفت که اشتباه میکنید چرا که ترکیب کردن قهوه و ایجاد تعادل طعمی و عطری بین دانه های مختلف قهوه اصلا کار ساده ای نیست و نیاز به تجربه چندین ساله و آشنایی با خصوصیات دانه ها دارد.
نکات مهم در مورد میکس کردن قهوه !!!
باید بدانیم حتی اگر به درستی عملیات ترکیب کردن قهوه را انجام دهیم تنها زمانی به یک سطح کیفی خوب میرسیم که درجه رست تمامی دانه های داخل میکس یکسان باشد که این عملا بسیار سخت و از کنترل کافه داران خارج است،زیرا ممکن است در کارخانه های برشته کاری هر دانه درجه رست مختلف داشته باشد.
شرکت فرآوری قهوه کاریزما برای این مشکل راه حل بسیار مناسبی پیدا کرده است که علاوه بر آسان کردن این عمل برای شما کیفیت بسیار بالاتر و همیشه ثابت محصولات را تضمین میکنیم.
علت ترکیب کردن عربیکا و روبوستا چیست؟
قهوه نیز همانند خیلی از محصولات خوردنی دارای تنوع طعمی و عطری بسیار بالایی است و علاوه بر ویژگی های ذاتی دانه های عربیکا و روبوستا ، موقعیت مکانی که دانه های قهوه در آن پروش پیدا کرده اند هم یک امر مهم و تاثیر گذار در طهم نهایی قهوه می باشد.
همانطور که یک آشپز برای رسیدن به یک طعم و عطر ویژه دست به ترکیب کردن مواد مختلف میزند،یک باریستا و یا فروشنده قهوه برای رسیدن به طعم منحصر به فرد قهوه های مختلف را با یکدیگر ترکیب میکند که این کار همانطور که گفته شد اصلا کار ساده ای نیست و نیاز به تجربه و علم زیادی دارد.
برای مثال اگر وارد قهوه فروشی ها شده باشین حتما با اصطلاح هایی نظیر میکس 30*70 آشنا شده این که معنای این کلمه یعنی قهوه ای که سفارش داده این دارای 70درصد قهوه روبوستا و 30درصد قهوه عربیکا میباشد که با توجه به سلیقه شما ، میتوانید درصد های مختلف عربیکا و روبوستا به کار رفته در قهوه خود را درخواست کنید.
یک دیدگاه
شایان رفیعی پور
بسیار عالی